کشف بیش از یک تن نان خشک درمشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش‌های امسال، ۲۵ میلیمتر بیش‌تر از پارسال | شناسایی ۳۸۹ انشعاب غیرمجاز آب در باغ ویلا‌های اطراف مشهد پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت واقعی مسکن چقدر است؟ | مسکن در ۱۲ سال اخیر ۴۰ برابر رشد قیمت داشته است! چرا با سفر مسئولان اقتصادی کشور به عربستان نرخ ارز کاهش یافت؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه برای فردا (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در بازار امروز دلار‌های خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب سالن زیبایی گران‌فروش در بولوار وکیل‌آباد مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ماجرای رانت ۴میلیارددلاری مونتاژکاران خودرو چه بود؟ حدود ۱۰ میلیون جوجه‌ریزی در فروردین ماه ۱۴۰۳ محقق شد چند خواسته مهم جامعه کارگری در هفته کار و کارگر | موضوع رفاهیات کارگری در مشکلات دیگر این قشر گم شده است متقاضیان نهضت ملی مسکن باید هر ۲ ماه ۴۰ میلیون واریز کنند دو روی بازار سهام امروز | گزارش وضعیت بورس (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) گارانتی، هر روز شکننده‌تر از دیروز نان مردم و ایمان جامعه قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار منتظر سود مرحله سوم سهام عدالت باشید | + زمان واریز خاندوزی خبر داد: پرداخت ۱۱۷ همت تسهیلات بدون‌ضامن طی ۲ سال گذشته چرا مصرف برق کولر گازی بالاست؟ | قبض برق دومیلیون‌تومانی در صورت استفاده از کولر گازی آسیب سلامت روان در پی نبود امنیت شغلی بررسی فایل‌های اجاره ملک در مطهری شمالی مشهد | تجمع خانه‌های ویلایی در این منطقه + جدول (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ظرفیت یک میلیون دلاری صادرات فرش ماشینی ۹۵ درصد قراردادهای کار موقت هستند | اجرای مصوبه تعیین سقف ۴ سال برای قراردادهای موقت  افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (شنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) کمبود فصلی لوازم یدکی در بازار
سرخط خبرها

سامان‌دهی سهام عدالت به روش غیرمستقیم وظیفه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی است

  • کد خبر: ۴۴۵۸۵
  • ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۷
سامان‌دهی سهام عدالت به روش غیرمستقیم وظیفه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی است
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان خراسان رضوی در تشریح وضعیت سهام عدالت استان گفت: درصورت انتخاب آزادسازی به روش غیرمستقیم، مالکیت و مدیریت سهام عدالت با لحاظ مراتبی از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سامان‌دهی خواهد شد و سهام‌دار حق انتقال به غیر و دخل و تصرف در آن را نخواهد داشت.
طنین همتی |شهرآرانیوز، طرح توزیع سهام عدالت در دولت هشتم مطرح شد و آیین‌نامه اجرایی آن در اواخر دوره (مردادماه ۱۳۸۴) به تصویب هیئت‌وزیران رسید. متعاقب آن پس از استعلام رئیس‌جمهور دولت نهم و اخذ موافقت رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت و نحوه اجرای طرح، در عمل این طرح از سال ۱۳۸۵ اجرا شد.

فصل ششم شامل مواد ۳۴ تا ۳۸ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، چهارچوب اجرایی این طرح را به‌طور کامل تبیین کرد. بر این اساس از سال ۱۳۸۵ مطابق آیین‌نامه‌های مصوب هیئت‌وزیران، مصوبات شورای عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و هیئت واگذاری، اجرای طرح و توزیع سهام بین مشمولان به‌طور گسترده انجام شد.

در این راستا دستگاه‌ها و نهاد‌های گوناگونی درگیر اجرای طرح شدند. در این میان، مسئولیت اصلی با وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان خصوصی‌سازی) بود و این سازمان نه‌تن‌ها به‌عنوان مرکز اصلی هدایت‌کننده اجرای طرح از سوی سایر نهاد‌ها بود، بلکه در راس همه، بسیاری از امور اجرایی را راهبری کرد.

عملیات اجرایی طرح از ابتدای سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۵ طول کشید. در سال ۱۳۹۵ باتوجه‌به پایان دوره ده‌ساله مهلت قانونی اجرای طرح، سامان‌دهی این طرح بزرگ و ملی برای به نتیجه رساندن امر و دستیابی ملموس به اهداف طرح، بیش از هر زمان دیگری ضرورت یافت. به همین علت سامان‌دهی و تکمیل طرح توزیع سهام عدالت به‌عنوان یک پروژه بزرگ و در عین حال بسیار پیچیده در دستورکار سازمان خصوصی‌سازی قرار گرفت.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان خراسان رضوی با بیان این مطلب در ادامه گفت: باتوجه‌به مصوبات ستاد مرکزی توزیع سهام عدالت و هیئت‌وزیران، در مجموع ۴۹ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۷۷۴ نفر از آحاد مردم به‌عنوان مشمولان ۶ دهک پایین درآمدی از سال ۱۳۸۵ تا پایان سال ۱۳۹۴ و در ۲۰ مرحله شناسایی شدند و پس از تأیید مشخصات آنان از سوی سازمان خصوصی‌سازی، در شرکت‌های تعاونی شهرستانی ثبت‌نام کرده و عضو این شرکت‌های تعاونی شده‌اند.

حسین امیر رحیمی در ادامه افزود: در خراسان رضوی مشمولان سهام عدالت ۳ میلیون و ۹۸۷ هزار و ۱۸۴ نفر می‌باشند که ۸ درصد مشمولان کل کشور را شامل می‌شود.

وی در ادامه اظهار کرد: در سال ۱۳۹۵ باتوجه‌به مصوبه ۱۵/۸/۱۳۹۵ شورای‌عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و با عنایت به اینکه از ۶۱ شرکت تخصیص‌یافته به طرح توزیع سهام عدالت، فقط ۴۹ شرکت به ارزش ۲۷ میلیارد و ۲۵۷ میلیون تومان قیمت‌گذاری قطعی شده بودند، باتوجه‌به میزان سود دریافتی از شرکت‌ها و متناسب با میزان اقساط تسویه‌شده شرکت‌های تخصیص‌یافته به طرح و همچنین با لحاظ تخفیف مربوط به ۲ دهک پایین درآمدی و میزان سود پرداختی به برخی مشمولان، ارزش سهام قابل تخصیص به مشمولان به ارزش حدود ۲۶ میلیارد ریال تعیین شد و بر این اساس برای هر مشمول صورت‌حساب تهیه و تنظیم و صادر شد.

به‌گفته وی بر اساس قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، مبنای قیمت‌گذاری پرتفوی طرح توزیع سهام عدالت، قیمت فروش نقدی سهام در بورس است.

امیر رحیمی یادآور شد: بر اساس ماده ۶ آیین‌نامه اجرایی توزیع سهام عدالت، موضوع مواد ۳۴ تا ۳۸ تصویب‌نامه شماره ۲۲۶۰۳۷/۱/۶۳ مورخ ۲۹/۰۱/۱۳۸۸ شورای‌عالی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، تسویه ثمن سهام مورد واگذاری به مشمولان ۲ دهک پایین درآمدی از محل سود سالانه شرکت‌های واگذارشده با احتساب ۵۰ درصد تخفیف در بهای واگذاری و به‌صورت اقساط ده‌ساله تعیین شد و مشمولان دهک‌های سوم تا ششم نیز صرفا از مزایای تقسیط حداکثر ده‌ساله واگذاری سهام برخوردار شدند.

وی افزود: ارزش سهام تخصیص‌یافته به هر یک از مشمولان متناسب با میزان اقساط وصول شده از بابت ثمن سهام واگذار شده از محل سود ۱۰ سال شرکت‌های سرمایه‌پذیر در مقاطع گذشته تعیین شده است و در صورت‌حساب مشمولان در سامانه اینترنتی سهام عدالت درج شده و قابل مشاهده است.

وی در ادامه تصریح کرد: سازمان خصوصی‌سازی تمهیدات لازم را برای امکان رویت سهام تخصیصی به مشمولان انجام داده است و در همین راستا به ایجاد سامانه اینترنتی سهام عدالت به‌نشانی www.samanese.ir اقدام کرده است و در ادامه مشمولان سهام عدالت با مراجعه به سایت یادشده و از طریق واردکردن کد ملی قادر شدند به رویت صورت‌حساب سهام‌داری خود، ثبت شماره شبای بانکی برای اخذ سود سهام عدالت و... اقدام کنند.

امیر رحیمی گفت: طبق قانون تمام افراد ثبت‌نام شده تا پایان سال ۱۳۹۴ مشمولان نهایی سهام عدالت محسوب می‌شوند و سازمان خصوصی‌سازی ضمن انجام فرایند لازم برای قطعیت سهام‌داری آن‌ها، به تنظیم و ارائه صورت‌حساب تسویه اقساط برای این مشمولان و پس از پایان دوره اقساط موظف است.

وی تأکید کرد: پیگیری موضوع آزادسازی سهام عدالت و تسهیل واگذاری مالکیت و مدیریت سهام عدالت به مردم با موافقت مقام معظم رهبری و با درخواست ریاست محترم جمهوری مبنی بر آزادسازی سهام عدالت در ۲۹/۲/۱۳۹۹ ابلاغ شد و معظم‌له برای کیفیت اقدام، دستورالعمل وزارت امور اقتصادی و دارایی را که با مشارکت دستگاه‌های مربوط تهیه شده است، تأیید کردند.

این مقام مسئول اضافه کرد: طبق این ابلاغیه هر یک از دارندگان محترم سهام عدالت با مراجعه به سامانه اینترنتی سهام عدالت به‌نشانی www.samanese.ir و واردکردن مشخصات پرسنلی از جمله کدملی و... می‌توانستند با انتخاب یکی از ۲ روش و در ادامه این فرایند به تعیین نحوه مدیریت سهام متعلق به خود، برای آزادسازی تصمیم‌گیری کنند.
وی افزود: پیش‌فرض سامانه بر این بنا شده بود که در صورت مراجعه‌نکردن دارندگان سهام عدالت و یا انتخاب‌نکردن روش مستقیم، سهام آن‌ها در قالب روش غیرمستقیم سامان‌دهی خواهد شد.

انتخاب روش مستقیم:

به‌گفته امیر رحیمی درصورت انتخاب آزادسازی به روش مستقیم، مالکیت و مدیریت سهام عدالت به‌صورت مستقیم و بدون واسطه با لحاظ مراتبی به سهام‌دار سهام عدالت تخصیص و انتقال می‌یابد.
وی ادامه داد: در همین راستا تعداد کسانی که روش مستقیم را انتخاب کردند، در کل کشور ۱۸ میلیون و ۹۷۵ هزار و ۱۰۷ نفر و در استان خراسان رضوی یک میلیون و ۲۸۶ هزار و ۲۰۰ نفر و ۷/۶ درصد نسبت به سهام‌داران کل کشور می‌باشد.

انتخاب روش غیر مستقیم:

وی افزود: درصورت انتخاب آزادسازی به روش غیرمستقیم، مالکیت و مدیریت سهام عدالت با لحاظ مراتبی از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سامان‌دهی خواهد بود و سهام‌دار حق انتقال به غیر و دخل و تصرف در آن را نخواهد داشت. در این روش سود یا زیان قابل تخصیص به دارندگان سهام عدالت براساس عملکرد شرکت‌های سرمایه‌گذاری تخصیص پیدا می‌کند.
با این تفویض اختیار، سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت متعلق به دارندگان سهام از سوی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سامان‌دهی خواهد شد.

وی ادامه داد: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی به افزایش سرمایه و پذیرش نزد بازار بورس یا فرابورس مکلف هستند، بدین معنی که سهام این گروه در صورتی قابل واگذاری و فروش خواهد بود که نماد شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در بازار سرمایه قابل معامله باشد، زیرا این افراد سهام‌داران شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی خواهند بود.


مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان خراسان رضوی در ادامه تصریح کرد: تعداد ۳۰ میلیون و ۱۷۳ هزار و ۶۶۷ نفر روش غیرمستقیم را در کل کشور انتخاب کردند که حدود ۶۱ درصد از کل سهام‌داران می‌باشند. در استان خراسان رضوی نیز ۲ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۹۸۴ نفر یعنی برابر با ۶۸ درصد این روش را انتخاب کردند.

وی یادآور شد: درباره تعیین تکلیف نحوه مدیریت سهام شرکت‌های غیربورسی به دارندگان سهام عدالت هم مطابق تصویب شورای‌عالی بورس و اوراق بهادار، مقرر شد شرکت هلدینگ سرمایه‌گذاری متشکل از سهام شرکت‌های غیر بورسی به‌وسیله سازمان خصوصی‌سازی تشکیل و امکان معاملاتی‌شدن سهام این شرکت سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه فراهم می‌شود.

وی افزود: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت برای بازشدن نماد در بورس موظف‌اند افزایش سرمایه شرکت را باتوجه‌به قیمت روز ارزش سهام ثبت کنند و اینکه تمام این شرکت‌ها افزایش سرمایه را به سرانجام رسانده‌اند.

امیر رحیمی در پایان گفت: طبق قانون شرکت‌های استانی سهام عدالت موظف‌اند بعد از ۲ ماه برای تعیین اعضای هیئت‌مدیره مجمع عمومی برگزار کنند، بدین منظور افرادی که واجد شرایط می‌باشند، می‌توانند با مراجعه به سامانه setan.seo.ir یا سایت شرکت سرمایه‌گذاری سهام عدالت استان برای ثبت‌نام اقدام کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->